06 November 2011

Selamat Menghadapi Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2011

         

Setelah dua tahun kita (pelajar tingkatan 5 2011) belajar, maka pernantian yang di tunggu-tunggu dan merupakan penentu percapaian kita selama ini akan tiba akhirnya. Adakah anda semua (pelajar tingkatan 5) sudah mempersiapkan diri untuk menghadapi SPM? Adakah anda semua sudah memahami dan berusaha untuk SPM? Mari kita renung-renungkan. Hampir dua tahun kita belajar, apa yang kita dapat selama dua tahun ini? Adakah dapat mengikuti pelajaran selama ini? Hrmm,, oleh yang demikian banyak-banyakkan lah berdoa kepada Allah disamping berusaha untuk saat-saat akhir bagi pelajar yang leka selama ini dan bagi pelajar yang berusaha selama ini teruskan usaha anda cemerlang dengan jayanya bagi SPM 2011.
          Mari lah kita mencari kecemerlangan dan hindarkan kegagalan. Tetapi setiap kecemerlangan ada kegagalannya. Maka jangan putus asa dalam setiap perjuangan tidak kiralah perjuangan sebagai seorang pelajar, tentera mahupun menegakkan agama Islam.
Oleh yang demikian berusalah sebelum terlambat.
          Akhir kalam dari admin@5AMANAH (Md.Hafiz.R) Selamat Menghadapi SPM 2011. Doa dari admin@5AMANAH semoga semua pelajar tingkatan 5 SMK Tunku Putra dan di seluruh Malaysia mendapat menjawap soalan peperiksaan SPM dengan tenang dan memperoleh kejayaan di dunia mahupun diakhirat. Doakan rakan-rakan yang lain. Sesungguh doa merupakan senjata orang mukmin. AMIN..

No comments :

Post a Comment

[ TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA ]